Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Veendam start aanleg kunstgras op sportpark Langeleegte

woensdag 13 september 2017

In Veendam wordt morgen gestart met de aanleg van een kunstgras voetbalveld met rubbergranulaat. Wethouder Schmaal geeft het startsein voor de start van de bouw van het leer- en sportpark.

Het sportpark verrijst op de plek van het huidige sportcomplex De Langeleegte. De gedachte daarbij is dat een modern en compleet leer-sportpark beter aansluit bij de huidige behoefte en meer voordelen heeft wat betreft beheer, exploitatie en gebruiksmogelijkheden. Ook zou het nieuwe sportpark de relatie tussen sport en bewegen enerzijds en onderwijs anderzijds versterken.

Multifunctioneel
Het gaat bij het sportgedeelte in hoofdlijnen om de sloop van de tribunes achter de doelen. Ook wordt de multifunctionaliteit van het stadiongedeelte verhoogd. Daarbij hoort invulling door meerdere permanente gebruikers van de opstallen, aanleg van kunstgrasvelden en de aanleg van een wieler- en skeelerbaan. In het stadion en op de omliggende velden kunnen schoolsportactiviteiten worden gehouden, evenals andere sport- en muziekevenementen. Het nieuwe hoofdveld komt in stadion De Langeleegte te liggen.

Trainings- en activiteitenveld
De velden van voetbalvereniging Veendam 1894 worden herverkaveld, waarbij het huidige hoofdveld verdwijnt. Het nieuwe kunstgrasveld fungeert als trainings- en activiteitenveld, waarvan ook de school gebruik kan maken. Het clubgebouw krijgt door de herverkaveling een centrale ligging op het complex.

Bron: hetstreekblad.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM