Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Re-match richt zich op veroveren Amerikaanse markt

dinsdag 12 september 2017

Nadat de Deense kunstgrasproducent Re-match er anderhalf jaar geleden zijn eerste fabriek opende, laat het bedrijf weten klaar te zijn voor het veroveren van de Amerikaanse markt.

Hoewel in Denemarken steeds vaker kunstgras wordt aangelegd, is aanleg van deze ondergrond in veel andere landen populairder dan in het thuisland. 'We zijn nu bezig overeenkomsten te sluiten met twee fabrieken in de Verenigde Staten,' zegt Dennis Andersen, CEO van Re-Match.

Westen VS
De twee fabrieken moeten respectievelijk in Pennsylvania in het oosten en in Californië in het westen van de Verenigde Staten gaan worden gevestigd. Als het licht op groen staat, duurt het ongeveer twaalf maanden totdat de fabrieken in gebruik kunnen worden genomen.

Eindproduct
Re-Match is nagenoeg de enige firma wereldwijd die de versleten kunstgrasvelden kan verwijderen en daarnaast 99 procent van het materiaal hergebruikt. Doorgaans worden kunstgrasstroken die worden verwijderd, simpelweg verbrand of afgevoerd ter vernietiging. Re-Match concentreert zich naast het afvoeren ook sterk op het eindproduct. Het bedrijf probeert voortdurend nieuwe manieren te vinden om de materialen te hergebruiken.

Fifa
Eerder kwam de Fifa in een 24 pagina's tellend rapport tot de conclusie dat recycling de meest milieuvriendelijke oplossing is voor het verwijderen van kunstgras. In het rapport werd benadrukt dat Re-Match als enige bedrijf in staat is om een levensvatbaar proces op poten te zetten om gebruikte velden te recyclen. Dit proces zorgt ervoor dat de gebruikte kunstgrasvelden worden gereinigd en gescheiden in nieuwe grondstoffen.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM