Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Aalten maakt 1,2 miljoen euro vrij voor revitalisering sportpark

donderdag 10 augustus 2017

Het college van B&W van de gemeente Aalten wil 1,2 miljoen euro vrijmaken voor de revitalisering van Sportpark Zuid. Dat heeft het college besloten tijdens een vergadering op 27 juli.

De afgelopen twee jaar hebben zeven sportverenigingen samengewerkt aan een plan om Sportpark Zuid geschikt te maken voor meer sporten. Daarbij willen de verenigingen zich samen meer richten op de maatschappelijke functie het sportpark. Uitgangspunt daarbij is geweest dat het hele sportpark wordt geprivatiseerd en dat het beheer en de exploitatie worden ondergebracht bij een stichting, waarin zij allen participeren.

Multifunctioneel sportpark
De inspanningen van de verenigingen hebben geleid tot een totaalplan. Het plan is eerder aangeboden en toegelicht aan het college, dat daarop enthousiast heeft gereageerd. Volgens het plan wordt Sportpark Zuid omgetoverd tot een multifunctioneel sportpark dat voor de toekomst veel mogelijkheden biedt om diverse maatschappelijk functies te combineren, zoals aantrekkelijke vrijetijdsbesteding en gezondheid, maar ook (minstens) zeven sporten en vrijwilligerswerk.

Voor deze realisatie wil het college 1,2 miljoen euro uittrekken. Daarvan is 550.000 euro afkomstig uit de Algemene Reserve en 650.000 euro van vrijvallende middelen in de begroting. Volgens Aalten Vooruit beslist de raad medio september over het voorstel.

Bron: gemeente Aalten

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM