Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

KNVB komt met format voor extra belijning bijvelden

donderdag 10 augustus 2017

Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/'18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Kinderen van zeven tot twaalf jaar gaan dan wedstrijden spelen op kleinere veldjes en in kleinere teams.

De nieuwe wedstrijdvormen worden in twee jaar stapsgewijs ingevoerd. Vanaf het seizoen 2017/'18 voetballen pupillen onder 8 en onder 9 jaar in de vernieuwde opzet op een kwart voetbalveld, partijtjes van 6-tegen-6. Vanaf het seizoen 2018/'19 wordt het uitgebreid waarbij ook de pupillen onder 10 6-tegen-6 gaan spelen en de pupillen onder 11 en onder 12 8-tegen-8 gaan spelen.

Om niet elk weekend alle veldjes te hoeven uitzetten kan op bijvelden (dus niet op hoofdvelden), op zowel kunstgrasvelden als natuurgrasvelden, het format van de KNVB worden aangebracht:

Blauwe lijn: 8-tegen-8 (Onder 11 en Onder 12) / 7-tegen-7 (senioren). Groene lijn: 6-tegen-6 (Onder 8 tot en met Onder 10). Rode lijn: 4-tegen-4 (Onder 7). Foto: KNVB
Wil een vereniging de veldjes anders positioneren of meerdere veldjes uitgezet hebben, dan moet gewerkt worden met hoedjes of pionnen of anders. Bij nieuw aan te leggen kunstgras bijvelden wordt geadviseerd de belijning mee te nemen in het ontwerp en de realisatie. Bij bestaande kunstgras bijvelden kan de belijning ook gespoten/geverfd worden.

Op natuurgras bijvelden kan de belijning zoals weergegeven op bovenstaande tekening ook met gekleurde kalkbelijning worden aangebracht. Op natuurgrasvelden kan ook gewerkt worden met lint, mits dit goed is vastgezet en niet leidt tot onveilige situaties.

Bron: KNVB


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM