Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Geen kunstgras voor verenigingen Simpelveld

woensdag 2 augustus 2017

Drie voetbalverenigingen uit de gemeente Simpelveld blijven gewoon op natuurgras spelen. Dat heeft de gemeenteraad besloten tijdens de openbare vergadering op 6 juli jongstleden.

De raad kwam tot die conclusie na een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek, uitgevoerd door Newae. In dit onderzoek kwam naar voren dat er nauwelijks ondercapaciteit is en dat de verenigingen allemaal voldoende velden hebben. Bovendien kan de kwaliteit van de natuurgrasvelden bij het huidige gebruik (500-600 speeluren per jaar) behouden worden. Er is dan ook geen reden om over te stappen op kunstgras.

Aanleg drainage

De gemeenteraad neemt de aanbevelingen uit het rapport over en heeft zodoende besloten dat er geen nieuwe kunstgrasvelden komen. Wel zal er, op advies van Newae, geïnvesteerd worden in de drainage van de trainingsvelden, zodat deze intensiever bespeeld kunnen worden. Hiervoor wordt een budget van 46.000 vrijgemaakt, dat gedekt wordt uit de Algemene Reserve. Het bestuur van SV Simpelveld hoopt dat met deze oplossing de problemen met de bespeelbaarheid van de velden voor een belangrijk deel tot het verleden zullen behoren.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
M. Geurts | 4 augustus 2017 | 14:26
Eindelijk een gemeente die zijn verstand gebruikt.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM