Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

EK levert Nederland naar schatting 44 miljoen euro op

woensdag 12 juli 2017

Het Kasteel, één van de speelstadions
Gastland Nederland kan tijdens het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal 43,9 miljoen euro aan extra bestedingen verwachten. Dat blijkt uit onderzoek van accountants- en advieskantoor PwC.

Tussen 16 juli en 6 augustus vindt in Nederland Uefa Women's Euro (Weuro2017) plaats. Met zestien deelnemende landen is dit het grootste EK voor vrouwen ooit. Jan Willem Velthuijsen, hoofdeconoom bij PwC: 'Het EK voetbal voor vrouwen zal Nederland zo'n 28,6 miljoen euro aan directe omzet opleveren. Zo'n 8,2 miljoen euro daarvan is afkomstig van sponsor Uefa. De rest wordt binnengebracht door bijvoorbeeld de teams, bezoekers en media.'

Speelsteden profiteren
Daarnaast is er indirecte omzet; dit indirecte effect zal zo'n 15,3 miljoen euro in het laatje brengen. Dit blijkt uit onderzoek dat PwC samen met de KNVB heeft uitgevoerd. De zeven speelsteden zullen vooral profiteren: Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Die stadions liggen relatief dicht bij elkaar en zijn in goede staat. Dat betekent dat Nederland als gastland nauwelijks in infrastructuur hoeft te investeren, aldus PwC.

Kosten die Nederland wel zal maken hebben betrekking op het organiseren van het voetbaltoernooi en het handhaven van de openbare orde. Die bedragen zijn naar verwachting respectievelijk 4,6 miljoen en één miljoen euro.

Bron: ANP Pers Support

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM