Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Kritiek op gras Wimbledon

woensdag 12 juli 2017

Het 'heilige' gras van Wimbledon houdt tijdens het toernooi van dit jaar de gemoederen behoorlijk bezig. Verschillende tenniss(t)ers uitten al kritiek op het gras.

De eerste negatieve geluiden kwamen afgelopen donderdag, toen de Amerikaanse Mattek-Sands uitgleed op baan 18 en daarbij een zware knieblessure opliep. Na kritiek van andere spelers kwam de AELTC, de club die gehuisvest is op Wimbledon, met een statement. Zij gaven aan dat de werkwijze wat betreft onderhoud hetzelfde is als andere jaren, en dat het logisch is dat het gras na enkele dagen tennis wat sporen van slijtage vertoont.

Gat in het Centre Court
Ook de topspelers sparen het heilige gras niet. Vorige week uitte Federer zijn zorgen, en gisteren sprak ook Novak Djokovic zijn onvrede uit toen hij tijdens zijn partij op het Centre Court een gat in de baan ontdekte. Na de wedstrijd liet hij weten: 'De banen zijn dit jaar niet zo goed, en ik weet dat veel spelers daar hetzelfde over denken. Het weer heeft natuurlijk ook invloed op de mat. Ik weet zeker dat de groundsmen hun best doen, maar ik heb weleens op betere banen gespeeld.'

Wimbledon 2017 duurt nog tot en met zondag 16 juli. Meer lezen over het grasbeheer op Wimbledon? Vakblad Groundsman interviewde in 2011 (voormalig) head groundsman Eddie Seaward.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM