Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Fieldmanagement Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Vernielingen aan kunstgras ontsieren sportpark Gameren

dinsdag 11 juli 2017

Op het sportpark van GVV'63 in Gameren (gemeente Zaltbommel) zijn verschillende vernielingen aangericht aan onder meer het kunstgrasveld, de banken in de dug-out en de verlichting. De club en de gemeente nemen maatregelen.

Volgens voorzitter John Biesheuvel gebeurt er tijdens het seizoen niet zoveel, maar is het tijdens vakantieperiodes vaak raak. De club probeert al sinds de oplevering van het complex met het kunstgrasveld in augustus 2013 de ongeregeldheden de baas te worden. De club meldt op zijn facebookpagina dat er afval op het veld ligt, er met scooters over het kunstgras wordt gereden en dat er kapotte bierflessen zijn aangetroffen op en om het kunstgras.

Schade
Volgens de voorzitter komt tachtig tot vijfentachtig procent van de jongeren die gebruik maken van het sportpark van buiten de gemeente. De leden van de vereniging uit Gameren draaien vooralsnog op voor de schade van de vernielingen, die inmiddels in de duizenden euro's loopt. Dit is tegen het zere been van Biesheuvel, die niet als oplossing ziet dat de vereniging alle schade voor zijn rekening neemt.

Cameratoezicht
De voetbalvereniging heeft in samenspraak met de gemeente Zaltbommel tot een aantal maatregelen besloten. Die houden onder meer in dat sinds deze week de openings- en sluitingstijden (van tien uur 's ochtends tot acht uur 's avonds) worden gehandhaafd. Biesheuvel zou graag camera's zien op het sportpark en vindt het jammer wanneer het openbare karakter van het sportpark zou moeten verdwijnen.

Bron: regio-voetbal.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM