Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Toplaagverbetering met de Vibra-Sandmaster

vrijdag 16 juni 2017

Nu het voetbalseizoen zo goed als ten einde is, wordt er op veel sportcomplexen veldonderhoud verricht. De Vibra-Sandmaster van Aannemingsbedrijf Jos Scholman wordt daarbij op veel natuurgrasvelden ingezet.

De velden zijn onderhevig aan tal van (speel- en weers-)invloeden, waardoor de waterdoorlatendheid en daarmee de bespeelbaarheid in het gedrang kunnen komen. De Vibra-Sandmaster biedt de oplossing wanneer de waterafvoer stagneert door een vette toplaag of juist een toplaag met veel fijne delen. De machine is bedoeld om de draineerbaarheid van een natuurgrasveld te verbeteren en wel zodanig dat kort na de bewerking het veld weer beschikbaar is om te bespelen.

Diep in de bodem
De Vibra-Sandmaster bestaat uit de Verti-Quake schudbeluchter waaraan de Sandmaster is gemonteerd. Hiermee wordt door middel van getrokken smalle sleuven zand tot 23 centimeter diep in de bodem geïnjecteerd. De Verti-Quake maakt sleuven in de grond, daarna volgen de trillende zandvultrechters met een breedte van 25 millimeter. De trechters worden gevuld vanuit een zandvoorraadbak met een transportband en het vullen van de trechters wordt met een camera in de gaten gehouden, zodat de bandsnelheid controleerbaar kan worden ingesteld.

Eén werkgang
De gehele bewerking gebeurt in één werkgang, iets wat deze machine uniek maakt. Bij de bewerking met de Vibra-Sandmaster wordt alleen zand aangebracht en geen grond afgevoerd. Bovendien ontstaat er geen schade aan de velden, doordat de compacte machine beschikt over een optimale drukverdeling. De inzet is optimaal op sportvelden die zijn voorzien van drainagesleuven gevuld met zand. Door de bewerking haaks op de drainage uit te voeren ontstaat er een perfecte aansluiting op de drains en wordt het water vlot uit de toplaag afgevoerd.

Na de bewerking wordt de grasmat afgesleept en is het veld direct weer bespeelbaar. Na enkele weken zijn de sleuven helemaal niet meer zichtbaar en is de grasmat volledig hersteld. De bewerking met de Vibra-Sandmaster werkt snel en doeltreffend en biedt bij natuurgras sportvelden de ideale oplossing voor de waterafvoerverbetering.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM