Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

VV Rockanje stopt per direct met kunstgras

woensdag 14 juni 2017

Voetbalvereniging Rockanje (gemeente Westvoorne) heeft besloten het kunstgrasveld per direct te sluiten. Dit heeft te maken met de strengere normen die de Europese Commissie wil voor het gebruik van rubbergranulaat.

Rockanje heeft het AD laten weten dat de ban op kunstgras met SBR in eerste instantie geldt tot na de zomerstop op 8 augustus. Enkele teams trainen in de zomer door, maar niet op kunstgras, laat voorzitter Theo Fransman weten. Brussel liet onlangs weten te streven naar een absoluut veilige grens voor het gehalte aan mogelijk kankerverwekkende pak's. Dit heeft mogelijk gevolgen voor tal van clubs die de afgelopen jaren massaal op kunstgras met SBR zijn gaan sporten.

Verontruste reacties
Andere clubs stoppen niet zo resoluut met kunstgras als Rockanje, waar het kunstgrasveld afgelopen herfst ook al werd gesloten na verontruste reacties van ouders. Voorzitter Sitton van voetbalvereniging Spijkenisse wacht nog af wat dit besluit voor gevolgen heeft. Hij gaat niet op voorhand maatregelen nemen; volgens hem dient de gemeente hierover een standpunt te bepalen.

Sitton wijst er op dat meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van SBR veilig is. Hoewel hij benadrukt dat risico's bij geen enkel onderzoek zijn uit te sluiten, stelt hij dat met open raam door de Maastunnel rijden heel wat meer risico met zich meebrengt dan het spelen op kunstgras.

Andere clubs zoals vv Hellevoetsluis wachten eventuele nieuwe ontwikkelingen af. Voorzitter Edwin Boogaard stelt dat de velden van de club alweer tien jaar oud zijn en binnenkort toch zullen moeten worden vervangen. Hij zegt verder geen actie te ondernemen. Als SBR echt zo onveilig zou zijn, had de KNVB volgens hem al lang ingegrepen.

Bron: ad.nl

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM