Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Woensdag op tv: Zembla over de gevaren van kunstgras infill

vrijdag 30 september 2016

Zo'n beetje iedereen in de sportveldwereld en zeker iedereen in de kunstgraswereld is de laatste weken en maanden benaderd door een onderzoeksteam van Zembla, dat a.s. woensdag (05-10) een programma zal uitzenden over SBR rubber.

De uitzending gaat verder op het onderzoek van de Amerikaanse voetbaltrainster Amy Griffin. Zij houdt sinds 2009 een lijst bij van voetballers die op kunstgras met rubberkorrels hebben gespeeld en kanker hebben gekregen.

Kankerverwekkende stoffen
Griffin vreest dat er een verband is tussen de korrels, die gemaakt zijn van oude autobanden, en kanker. De lijst telt inmiddels 230 spelers. Ook in Engeland wordt onderzoek gedaan. De rubberkorrels bevatten zink, lood en benzeen en verschillende polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's); stoffen die bewezen kankerverwekkend zijn. Toch stelde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in 2006 dat van sporten op deze kunstgrasvelden geen gezondheidsrisico's zijn te verwachten.

Zembla onderzoekt of er destijds goed en eerlijk geïnformeerd is over de gezondheidsrisico's van kunstgrasvelden met rubberkorrels. De uitzending is woensdagavond 5 oktober om 21:15 te zien op NPO2.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM