Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

HomeGrass Group bouwt uniek multifunctioneel kunstgras-sportveld

vrijdag 30 oktober 2015

Het sportveld van het Kennemer Lyceum in Overveen, bij Bloemendaal, heeft afgelopen zomer een transformatie ondergaan.

Wat aan het einde van het schooljaar nog een gymlocatie was waar de scholieren met tegenzin naartoe gingen, is aan het begin van het nieuwe schooljaar een plaats waar de scholieren op professionele en plezierige wijze sporten en bewegen.

HomeGrass Group bouwde in samenwerking met VelopA-Omniplay een uniek sport- en speelveld van 3.000 vierkante meter. Het unieke aan dit veld is dat het geheel bestaat uit kunstgras en de mogelijkheid biedt om vele sporten tegelijkertijd te beoefenen, zowel in de zomer als in de winter. Het veld is omringd door een atletiekbaan en in de ring kunnen voetbal, hockey, basketbal, volleybal, tennis en alle mogelijke andere sporten worden beoefend. Het sport- en speelveld is makkelijk in onderhoud, heeft een strakke uitstraling en is ingericht voor optimaal sportgebruik.

HomeGrass Group biedt totaaloplossingen op het gebied van kunstgras. Zo kan er een compleet andere beleving aan speel- en recreatieterreinen worden gegeven door de toepassing van kunstgras, welke beschikbaar is in veel soorten en kleuren. Dit blijkt ook uit de sportlocatie in Overveen, legt Robert van Mierlo van HomeGrass Group uit. "Door het gebruik van vele verschillende kleuren en lijnen krijgt het veld een veel completere beleving en met de plaatsing van de sporttoestellen wordt het speelveld multifunctioneel gemaakt. Het unieke aan deze locatie is dat alle sporten afzonderlijk beoefend kunnen worden op één en hetzelfde moment. Het sport- en speelveld is op de bestaande ondergrond gebouwd, zonder dure afgravingen. De ondergrond is specifiek aangepast, zodat de school nog jarenlang plezier beleeft aan het sportveld."


door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM